Греція відмовляється передавати Україні російські комплекси С-300
Категорія
Світ
Дата публікації

Греція відмовляється передавати Україні російські комплекси С-300

Греція відмовляється передавати Україні російські комплекси С-300
Джерело:  online.ua

11 вересня влада Греції офіційно заявила, що не збирається відправляти в Україну зенітно-ракетні комплекси С-300 російського виробництва. З такою заявою виступив прем'єр-міністр Гкраїни Кіріакос Міцотакіс.

Джерела:  Protothema

Греція не передасть Україні російські комплекси С-300

У Міцотакіса під час пресконференції поцікавилися, чи планує грецька влада направити в Україну бронетехніку разом із грецькими військовими для навчання українців, а також комплекси С-300.

Політик відповів категоричною відмовою, звернувши увагу на те, що про відправку Збройним силам України комплексів С-300 навіть не йдеться.

За його словами, будь-яка підтримка українського народу не повинна відбуватися за рахунок послаблення оборони Греції.

Окрім того, політик заявив про свої домовленість з офіційним Берліном про надання старих грецьких БМП-1 Україні і їх одночасну заміну на німецькі бронемашини типу Marder1A3. Він також додав, що перемовини досі не закінчилися.

Що відомо про конфлікт Греції та Туреччини

Що важливо розуміти, влада Греція має постійний конфлікт із Туреччиною. Протягом останніх тижнів команда Реджепа Таїпа Ердогана звинувачувала Афіни в кількох інцидентах, пов'язаних із дією її авіації в регіоні Середземного моря. Це дозволило офіційній Анкарі назвати дії Греції "ворожими".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?