Громадський транспорт Києва переходить на електронні квитки
Категорія
Україна
Дата публікації

Громадський транспорт Києва переходить на електронні квитки

Громадський транспорт Києва переходить на електронні квитки
Джерело:  vechirniykiev.com.ua

Начальник департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров заявив, що Київ переходить на електронний розрахунок за користування всім громадським транспортом столиці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Вечірній Київ".

Повідомляється, що в Києві пройшли електронні торги на постачання обладнання для комунального наземного транспорту бортовими комп'ютерами, програмним продуктом і валідаторами для зчитування даних з електронних квитків.

"Це означає, що місто переходить на електронні розрахунки за користування всім комунальним транспортом столиці. Про старт впровадження електронного квитка ми оголосимо 3 листопада на форумі "Київ старт сіті-2017", – повідомив він.

За словами Назарова, зараз у столиці 1,5 тисячі одиниць наземного транспорту. Майже тисяча вже має необхідне обладнання. До кінця року оснащення мають дістати ще 500 автобусів, тролейбусів, трамваїв.

Електронний квиток треба буде прикласти до зчитувального пристрою в салоні транспорту. Зазначається, що методи контролю за пасажирами-"зайцями" ретельно відпрацьовані.

Читайте також: У Києві з'явилися талони на проїзд для іноземців

Після введення електронного квитка всі дані про кількість пасажирів наземного транспорту і метро будуть надходити до головного дата-центру. Кожен день буде відомо, скільки коштів заробили метрополітен і "Київпастранс". Планується, що система повноцінно зможе запрацювати вже в кінці грудня – на початку січня.

Тим, хто має "Картку киянина" та пенсіонерам можна не хвилюватися. У них є транспортний додаток, де у пенсіонерів закладені кошти на проїзд, а працездатним особам треба їх туди покласти. Безконтактна картка для оплати проїзду в метро буде працювати і в наземному транспорті. Крім того, можна буде користуватися спеціальним транспортним додатком до мобільного.

Одноразовий квиток з QR-кодом можна буде придбати в будь-якому iBox і прикласти до валідатора в салоні автобуса, трамвая або тролейбуса.

Як повідомляв ONLINE.UA, проект реконструкції дорожньої розв’язки в районі метро "Шулявська", на який планують витратити близько 400 млн грн, потребує зносу заводу "Більшовик".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?