Громадянство РФ - це як згвалтування: мережа обговорює рішення Росії щодо в'язнів-українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Громадянство РФ - це як згвалтування: мережа обговорює рішення Росії щодо в'язнів-українців

Громадянство РФ - це як згвалтування: мережа обговорює рішення Росії щодо в'язнів-українців
Джерело:  online.ua

Росія повторно відмовилася видати Україні українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка, які не законно утримуються на її території і були засуджені російським судом до тривалого ув'язнення.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook заступника міністра юстиції України Сергія Пєтухова.
"Росія безпідставно відмовилася видати Сенцова і Кольченка. Вважає їх своїми громадянами. Це "громадянство" було примусово нав'язане всім кримчанам одночасно з анексією Криму. Обидві ці дії Росії є нікчемними згідно з міжнародним правом. Ми будемо домагатися повернення наших політв'язнів через міжнародні організації, які мають вплив на Росію, а також в рамках позовів, поданих до Європейського суду з прав людини", - написав чиновник.
Читайте також: У Європі ухвалили важливу резолюцію щодо ув'язнених в Росії українців
У мережі повідомлення Пєтухова викликало емоційне обговорення.
NewUkie: Громадянство рф як згвалтування?
Yuliya Kalmykova: Примусове громадянство еРeФії, що може бути цинічніше і більш диким. Варварський народ, середньовічні поняття. Я особисто вважаю Сенцова і Кольченка бранцями, на зразок часів татаро-монгольського ярма, прийшли, захопили, обікрали і забрали в полон, тепер змушують їх віру прийняти, чим не середньовіччя???


Режисер з Криму Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко отримали звинувачення від російської влади в тероризмі. У підсумку суд засудив Сенцова до 20-ти, а Кольченка до 10-ти років позбавлення волі. У  жовтні 2016 року в РФ офіційно відмовили у видачі Україні ув ' язнених громадян.
Як повідомляв ONLINE.UA, 27 серпня 2016 року вКиєві активісти влаштували акцію біля будівлі Російського центру науки і культури, в якому розташоване Федеральне агентство у справах СНД, з вимогою звільнення політв'язнів, у тому числі Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?