Грошей немає, але ви тримайтеся: звістка з окупованого Криму шокувала мережу
Категорія
Події
Дата публікації

Грошей немає, але ви тримайтеся: звістка з окупованого Криму шокувала мережу

Грошей немає, але ви тримайтеся: звістка з окупованого Криму шокувала мережу
Джерело:  newdaynews.ru

В одному з провідних виноробних підприємств окупованого Криму "Масандрі" повідомили, що припиняють процес оновлення лози.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА "Новий день".
За даними видання, у минулому році виноградарі Криму отримали 189 млн руб субсидій.
Але в програмах державної підтримки не брали участь підприємства: "Новий Світ", "Массандра", "Коктебель", "Сонячна долина" - одні з найвідоміших і старовинних.
Ці компанії - виноградарі і винороби в одній юридичній особі (не тільки вирощують виноград, але і виробляють підакцизну продукцію), тому вони не вважаються сільгосптоваровиробниками і на субсидії розраховувати не можуть.
Читайте також: В окупованому Криму влаштували божевільну акцію з портретами Сталіна: з'явилися фото
"Не маючи гарантій отримання субсидій на посадку нових виноградників і догляд за ними, змушені призупинити процес закупівлі саджанців: незважаючи на те, що італійським розплідникам вже заплачено за 450 тисяч кущів винограду, висаджені вони не будуть. Якщо щось в правилах виплати субсидій зміниться, і питання держпідтримки вирішиться, лозу доставлять і посадять восени", - заявили в "Масандрі".
Зараз в "Масандрі" 53% лоз старші 20 років. З віком продуктивність виноградників падає, тому вони потребують оновлення.
Користувачів Twitter шокувала ця новина


Як повідомляв ONLINE.UA,  компанія українського бізнесмена-утікача, соратника екс-президента Віктора Януковича, Сергія Курченко збирається видобувати нафту на шельфі Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?