Гройсман пояснив, до чого призведе підвищення мінімальних зарплат
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гройсман пояснив, до чого призведе підвищення мінімальних зарплат

Гройсман пояснив, до чого призведе підвищення мінімальних зарплат
Джерело:  online.ua

Підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі з 1 січня 2017 року  не призведе до так званої "зрівняловки" заробітних плат українців, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час позачергового засідання уряду щодо розгляду проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" 3 листопада.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.


"Ніякої "зрівняловки" не буде", - заявив Гройсман. Він також зазначив, що інформація про «зрівняловку» поширюється антидержавними політичними силами, які намагаються переконати суспільство в тому, що підвищення мінімальної заробітної плати є неможливим.


Гройсман підкреслив, що підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн в місяць є реальним кроком в боротьбі з бідністю.


"З 1 січня в Україні кожен працюючий громадянин буде отримувати не менше 3200 грн. Це реальність", - сказав Гройсман.


За його словами, кошти на таке підвищення є в реальній економіці, тому немає необхідності в додатковій емісії гривні.


Гройсман також повідомив, що уряд «відв'яже» від показника мінімальної заробітної плати заробітні плати для чиновників, суддів чи прокурорів.


"Ми забезпечимо абсолютну соціальну справедливість", - додав Гройсман.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі активно обговорюють плани влади про підвищення мінімальної зарплати українців до рівня в 3200 гривень з 2017 року, при цьому користувачі розділилися в думках з цього питання.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?