Гройсман пояснив свою відставку – причина в Зеленському
Категорія
Україна
Дата публікації

Гройсман пояснив свою відставку – причина в Зеленському

Гройсман пояснив свою відставку – причина в Зеленському
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пояснив своє несподіване рішення подати у відставку. За його словами, президент Володимир Зеленський закликом до уряду про відставку взяв на себе відповідальність за майбутні можливі загрози. Про це голова Кабміну заявив на брифінгу для преси, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

На думку Гройсмана, він не збирається заважати президенту виконувати власні передвиборчі обіцянки і не хоче нести відповідальність за стан їх виконання.

«Я запропонував президенту, парламенту, щоб ми разом сформували новий порядок дня і дуже швидко почали ухвалювати рішення, які зроблять Україну сильнішою. Президент обрав інший шлях, і я вважаю, що він сьогодні своєю заявою взяв на себе всю відповідальність перед тими загрозами в майбутньому, які стоять на порядку денному», – заявив Гройсман.

У заяві для преси голова уряди підсумував власні досягнення за майже трирічний період роботи:

«На сьогодні країна в доброму стані. Ми маємо валютні резерви понад 20 млрд доларів. Нам вдалося ухвалити низку важливих фундаментальних рішень, зокрема – щодо реформи децентралізації. Ми збільшили в 4 рази місцеві бюджети – з 70 до майже 270 млрд грн. Ми втричі підвищили мінімальну зарплату. Ми маємо середню зарплату на рівні більше 10 тис. грн. Це добрі показники для того, аби рухатися далі. Ми забезпечили фінансування українського війська. Ми робили свою роботу так, аби країна розвивалася і була забезпечена стабільність», – повідомив Гройсман.

На думку журналістки телеканалу «Еспресо» Марини Данилюк-Ярмолаєвої, заява Володимира Гройсмана про відставку – це «сигнал Зеленському, що вішати дохлих щурів і усіх собак на уряд не вийде». При цьому існує вірогідність що діючий глава Кабінету міністрів все ж добуде термін до формування нового уряду, але з приставкою «виконуючий обов’язки».

Нагадаємо, що вчора в Кабміні відреагували на плани команди Зеленського провести перепис населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?