Гройсман розказав, як виплатити держборг України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гройсман розказав, як виплатити держборг України

Гройсман розказав, як виплатити держборг України
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що Україні необхідні нові запозичення для того, щоб розплатитися з держборгом, який був нарощенний у попередні роки.

Про це він сказав під час засідання Кабінету міністрів, передає ONLINE.UA.

Глава Кабміну зазначив, що з 2005 по 2013 рік "супер-професіонали побили рекорди" і збільшили держборг з 12,5 мільярдів доларів до 60 мільярдів доларів.

"Я вважаю, що ввівши в оману всіх людей, вони брали кошти за кордоном і всередині країни, платили по ним відсотки, і комусь там щось віддавали. Куди вони їх діли, гепнули ці гроші, я не знаю... Що таке 50 мільярдів додатково? Це трильйон мільярдів гривень. За ці гроші, що вони понабирали, країна може півтора роки жити абсолютно без сплати будь-яких податків. Куди вони їх діли?", - поставив риторичне запитання прем'єр.

Він додав, що цей борг лягає на плечі кожного громадянина та на українську економіку і кошти, які могли б йти на медицину, освіту, пенсії чи армію, йдуть на обслуговування боргу. Гройсман наголосив, що без цього Україні загрожує інфляція, неконтрольоване зростання цін, знецінення національної валюти, зупинка промислового виробництва.

"Тобто, для чого нам потрібне подальше запозичення? Для того, щоб повертати їх (борги - ред), але з іншого боку нам треба зростання економіки", - пояснив Гройсман.

Як повідомляв ONLINE.UA, український прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що  Україна пропонує європейським споживачам надійний і захищений спосіб постачання газу  – на противагу російському проекту "Північний потік-2", який є "новим видом гібридної зброї".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?