Гройсман розповів, чи підтримує дострокові парламентські вибори
Категорія
Політика
Дата публікації

Гройсман розповів, чи підтримує дострокові парламентські вибори

Гройсман розповів, чи підтримує дострокові парламентські вибори
Джерело:  24 канал

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловив свою позицію стосовно можливості дострокового розпуску Верховної Ради. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «24 канал», він категорично проти такого сценарію.

Свою позицію очільник уряду аргументує тим, що чергові парламентські вибори призначено на жовтень. Проміжок часу між липнем та жовтнем настільки незначний, що немає сенсу достроково розпускати Раду заради зайвих трьох місяців. На думку Гройсмана, цей час нічого не змінить.

«Якщо визначено, що вибори в жовтні, то який сенс їх переводити на кінець липня? Або щось суттєво зміниться? Мені важко давати такі оцінки», – зауважив Володимир Гройсман.

Крім того, голова уряду зазначив, що з правової точки зору можливий указ про розпуск парламенту «є не зовсім правильним».

Ще одним аргументом проти проведення нових виборів є нестабільність. Дострокові вибори, на думку Гройсмана, не сприяють стабільній ситуації. За словами прем’єр-міністра, поки що він не знає, чи скористається правом розпуску парламенту новообраний президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, які фракції Ради підтримають дату інавгурації Зеленського 19 травня. Від цього залежить вірогідність видачі указу президента про розпуск Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?