Гройсман розповів, чому довго відмовлявся від Кабміну
Категорія
Політика
Дата публікації

Гройсман розповів, чому довго відмовлявся від Кабміну

Гройсман розповів, чому довго відмовлявся від Кабміну
Джерело:  LB.ua

Володимир  Гройсман, який вступив на посаду прем'єр-міністра України 14 квітня 2016 року, розповів, що від поста глави уряду відмовлявся всього один раз.


Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на інтерв'ю, яке Гройсман дав "Лівому Берегу"


Журналістка Соня Кошкіна запитала прем'єра, скільки разів він відмовлявся від посади перш ніж вступити на неї.


"Один. Для мене посада не є цінністю, я завжди про це говорив. Це - можливість, інструмент, який можна використовувати для досягнення цілей в рамках власної моралі та бачення. Я вважаю, що Україна сьогодні в тяжкому стані і ця позиція (прем'єрство, - ONLINE.UA) допоможе змінити ситуацію в кращу сторону. Оскільки я належу до людей, які апріорі налаштовані на позитив", - розповів Гройсман.


Також Володимир Гройсман зазначив, що з посади прем'єра Володимир Гройсман відмовлявся, оскільки не міг сформувати Кабінет міністрів, з яким міг би ефективно працювати.


"Позиція була наступна: я готовий взяти на себе відповідальність, але при цьому впливати на формування Кабінету міністрів таким чином, щоб мені було з ким працювати і я міг дати конкретний результат. В іншому випадку я просив мою кандидатуру не розглядати. Це і стало "відмовою"", - зазначив прем'єр.


"Я завжди маю можливість говорити в очі те, що я вважаю за необхідне. І я ніколи цього не приховував, можете запитати у ваших колег. Але я не тікаю відразу на телебачення - не починайте кричати, що "все пропало". Це - принципова позиція, тому що я швидше постараюся для того, щоб ситуація була змінена в кращу сторону, ніж в гіршу. І загострювати якісь речі буду тільки тоді, коли виникне крайня потреба", - зауважив Гройсман.


"Тому, в даному питанні, я намагався бути конструктивним для того, щоб ми змогли сформувати уряд, який зможе долати виклики, що стоять сьогодні", - резюмував прем'єр-міністр.


Як раніше повідомляв ONLINE.UA,  Володимир Гройсман зізнався, що не зможе уникнути підвищення тарифів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?