Гройсман зацікавився офшорами свого міністра
Категорія
Україна
Дата публікації

Гройсман зацікавився офшорами свого міністра

Гройсман зацікавився офшорами свого міністра

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення правоохоронним органам розслідувати наявність офшорних компаній у глави Міністерства фінансів Олександра Данилюка, який вже заявив, що піти з посади для нього не проблема.
Про це глава уряду розповів в рамках Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
На думку прем'єра, необхідно повністю розслідувати період до вступу Данилюка на посаду міністра.
"Якщо ця відповідь буде порушувати закон, міністр візьме своє рішення. Але я б хотів, щоб НПК (Нацагентство з питань запобігання корупції - ONLINE.UA) предметно розібралося. Питання ж не у відставці, а в тому, що якщо були порушення, то за це треба нести відповідальність", - сказав Гройсман.
У той же час, за словами Олександра Данилюка, всі пояснення він вже дав і не має часу для того, щоб розбиратися з компаніями, але вже передав цю справу своїм юристам.
"Я вже дав пояснення. Я залучив юристів, щоб вони розібралися з ситуацією, тому що у мене на це немає часу. Я відповім на цей запит", - сказав Данилюк.
Він підкреслив, що зараз його пріоритети - відновлення співпраці з ключовим кредитором України Міжнародним валютним фондом, а також реформа Державної фіскальної служби.
Як повідомляв ONLINE.UA, за словами Данилюка, його безпідставно звинувачують у корупції, незважаючи на те, що він з 2010 року не займається бізнесом і не отримував доходу, хоч номінально і числився директором у лондонських компаніях.
Також,  Олександр Данилюк приніс вибачення мешканцям України за те, що не вніс до декларації компанії, в яких він формально є директором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?