Гройсман зізнався, чого не зможе уникнути на посаді прем'єра
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гройсман зізнався, чого не зможе уникнути на посаді прем'єра

Гройсман зізнався, чого не зможе уникнути на посаді прем'єра
Джерело:  LB.ua

Володимир Гройсман, який 14 квітня 2016 року обійняв посаду прем'єр-міністра

, визнав, що на посту глави уряду не зможе уникнути підвищення тарифів на газ.


Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на інтерв'ю, яке Гройсман дав « Лівому Березі ».


Так, журналіст Соня Кошкіна зазначила, що тарифна політика обвалила рейтинг попередника Гройсмана на посаді прем'єра Арсенія Яценюка, і нагадала, що МВФ очікує чергового підвищення тарифів з 1 травня.


"Є зобов'язання, підписані українською стороною щодо того, що тарифи на газ будуть на 100% відповідати вартості. Іншого шляху просто немає", - розповів Гройсман.


Також прем'єр-міністр визнав, що також буде підвищувати тарифи, оскільки іншого вибору не залишається, і розповів про те, які корупційні схеми можуть застосовуватися на економічно необґрунтованих тарифах.


"Хочу сказати ще одну важливу річ: низькі або економічно необґрунтовані тарифи, хто б що не говорив, це - поле для жорсткої корупції... Це десятки, сотні мільярдів, які заробили на цих справах різні люди. Хочете, вірте мені, хочете - не вірте, але, коли газ для однієї категорії коштує три тисячі, а для іншої - сім, то запевняю вас, що він все одно списується по три тисячі на населення, а продається нелегально по сім. на цьому заробляють мільярди", - розповів Гройсман .


Крім іншого, глава уряду запевнив, що уряд займається побудовою умов соціальної справедливості, щоб підвищення ціни на тарифи до економічно обґрунтованої не мало важких наслідків навіть для тих, хто має невеликий заробіток.


"Звичайно, ті, хто стоїть за мільярдними доходами, вимагатимуть мінімальних тарифів і не виконувати програми МВФ. А чому? А тому що там є реформи, які потрібні Україні. Щоб змінити систему, яка згодом почне виробляти економічне зростання. А воно конвертується в реальний стандарт життя людей ", - підкреслив прем'єр.


"Де взяти гроші на пенсії? Перестати красти! Але і цього недостатньо, якщо не буде економічного зростання. Всі брудні оборудки потрібно назавжди відсікти", - резюмував Гройсман.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Володимир Гройсман звернувся за порадами до жителів України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?