Гройсман зробив дуже гучну заяву про блокаду Донбасу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гройсман зробив дуже гучну заяву про блокаду Донбасу

Гройсман зробив дуже гучну заяву про блокаду Донбасу

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що метою  блокади торгівлі з окупованими районами Донбасу  є знищення України, і тепер Київ змушують до купівлі вугілля у Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео його інтерв'ю, опубліковане  Радио Свобода.

"Очевидно, що стосується політичних цілей, які стоять перед учасниками блокади Донбасу) – це знищення України", - підкреслив він.
За словами Гройсмана, на великій зустрічі з українськими металургами вони розповіли, що можуть одержати необхідний їм вугілля з двох джерел: це – або Америка, або Росія.


Читайте також: Організаторів блокади на Донбасі порівняли з Леніним та бабою Шапокляк

"Я проводив велику зустріч з українськими металургами – це 17% промислового виробництва країни, 25% валютної виручки, це міцна сфера нашої економіки. І коли просто перекрили шлях до українських надр, сьогодні металурги кажуть, що можна отримати потрібний їм вугілля з двох джерел: це – або Америка, або Росія", - заявив прем'єр.
За його словами, "блокада заганяє підприємства в тому, щоб купувати вугілля в Росії".



Також він додав, що блокування, "безумовно, на руку тільки Російської Федерації".


"Мене цікавить державний інтерес. І він полягає в тому, що в квартирах українців має бути тепло, повинна бути електроенергія, підприємства повинні бути забезпечені електроенергією власного виробництва", — резюмував Гройсман.


Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  Кабмін прийняв рішення щодо торгівлі з окупованими районами Донбасу, котрим ввів жорсткі обмеження на ввіз і вивіз товарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?