Гройсман зробив резонансну заяву щодо тарифів на тепло
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гройсман зробив резонансну заяву щодо тарифів на тепло

Гройсман зробив резонансну заяву щодо тарифів на тепло

Оплата за опалення для українців, які проживають в багатоквартирних будинках, буде розраховуватися тільки на підставі показників лічильників.
Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабміну, передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Для всіх міст нараховувати оплату за тепло по лічильниках. Для всіх. Якщо в будинках немає лічильників, то, будь ласка, в місті є лічильники? Беріть середнє за цими лічильниками на квадратний метр і нараховуйте тим будинкам, в яких немає лічильників. Це буде означати єдине - що середні нарахування будуть абсолютно об'єктивними", - заявив глава уряду.
Крім того, він підкреслив, що протягом поточного опалювального сезону необхідно встановити максимальну кількість лічильників в українських будинках.

Читайте також: О купанти в Криму зробили гучне зізнання щодо важкої зими

При цьому станом на 1 січня 2016 року у Україні прилади обліку тепла були встановлені на 51,8% площ будинків, але з тих пір їх кількість збільшилася.
"Таким чином ми забезпечимо можливість і гарантію для споживача, що їм буде нараховано стільки, скільки споживає конкретне місто тепла в конкретних погодних умовах", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про велике підвищення тарифів на тепло для українських споживачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?