Гройсман зробив заяву про старт нової реформи в Україні: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Гройсман зробив заяву про старт нової реформи в Україні: опубліковано відео

Гройсман зробив заяву про старт нової реформи в Україні: опубліковано відео

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман

заявив, що з 1 травня в Україні почне формуватися професійна державна служба.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави уряду.


"З 1 травня запускаємо в дію новий закон про державну службу. Я дуже хотів би, щоб державна служба була професійною. І нам потрібно дуже багато зробити, нас дехто, напевно, і вмовляв, що давайте перенесемо на інший термін впровадження цього закону. Ні - з 1 травня ми почнемо формувати справжню професійну державну службу в Україні", - сказав прем'єр у своєму відеозверненні до українців.


Гройсман зазначив, що, незважаючи на велику кількість проблем в державі, він має стриманий оптимізм щодо того, що уряду вдасться навести лад в Україні і провести необхідні реформи.



Нагадаємо,

президент Петро Порошенко на початку січня підписав ухвалений Верховною Радою закон про державну службу

, який набуває чинності з 1 травня 2016 року.


Набуття чинності законом про реформу державної служби дозволить уряду вести переговори з Єврокомісією про створення спеціального фонду для фінансування додаткових виплат українським чиновникам. Закон про держслужбу також передбачає, зокрема, що держслужбовці призначатимуться за конкурсом, а можливість міністрів впливати на кадрову політику міністерства обмежується.


Заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків заявляв, що ухвалення закону про держслужбу було однією з вимог для отримання Україною макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро від Європейського Союзу.


Раніше повідомлялося, що

Володимир Гройсман визнав, що на посту глави уряду не зможе уникнути підвищення тарифів на газ

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?