ГРУшники Єрофєєв і Александров отримали тюремний термін
Категорія
Україна
Дата публікації

ГРУшники Єрофєєв і Александров отримали тюремний термін

ГРУшники Єрофєєв і Александров отримали тюремний термін
Джерело:  online.ua

Російські ГРУшники Олександр Александров і Євген Єрофєєв

 визнані винними за кількома статтями і отримали по 14 років позбавлення волі кожен.


Про це постановили в Голосіївському районному суді Києва, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію судового засідання на YouTube-каналі Судова влада України.


"Єрофєєв і Александров визнаються винними... у веденні агресивної війни за попередньою змовою групою осіб, сприянню діяльності терористичної організації за попередньою змовою групи осіб... здійсненні теракту... застосуванні зброї для провокації воєнного конфлікту за попередньою змовою групою осіб", - зачитала частину судового рішення представник колегії суддів в понеділок вдень.


Звинувачення за статтями про "контрабанду", "незаконне поводження зі зброєю" і "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповані території" суд зняв, оскільки вони охоплюються статтею про ведення агресивної війни.


Обидва ГРУшника отримали по 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна, з урахуванням того терміну, який вони вже відсиділи.


Також в суді постановили стягнути з трохи більше 12 тис грн з Єрофєєва і Александрова за проведення судово-балістичних експертиз.


Як відомо, бійців ГРУ РФ Єрофєєва і Александрова затримали в травні 2015 року в Луганській області. Під час допиту в СБУ вони назвали себе діючими бійцями ГРУ Генштабу Збройних сил Росії. Пізніше обидва заявили, що зробили такі визнання під тиском.


Прокуратура  просила для російських спецназівців 15 років в'язниці.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  на засідання прийшла сестра незаконно засудженої в Росії української льотчиці і нардепа Надії Савченко Віра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?