Грузія б'є на сполох через нове рішення Зеленського - хочуть оголосити дипломатичну війну
Категорія
Політика
Дата публікації

Грузія б'є на сполох через нове рішення Зеленського - хочуть оголосити дипломатичну війну

Грузія б'є на сполох через нове рішення Зеленського - хочуть оголосити дипломатичну війну
Джерело:  interfax.com.ua

Грузинська влада попереджає офіційний Київ про можливість відкликання свого посла з України через ймовірне призначення колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі віцепрем'єром в українському Кабміні. Як відомо, Саакашвіла заочно засуджений в Грузії до 6 років в'язниці. Грузинський посол в Україні Теймураз Шарашенідзе має надію, що команда Володимира Зеленського зверне увагу на заяви та обурення Тбілісі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ви знаєте, що Саакашвілі визнаний грузинською державою винним і оголошений в міжнародний розшук. Ця людина неодноразово закликала повалити легітимно обраний уряд Грузії насильницьким шляхом. Можливе призначення пана Саакашвілі з великою ймовірністю буде сприйнято в Тбілісі як недружній і неприйнятний з боку стратегічного партнера крок", - зазначає Теймураз Шарашенідзе.

Що важливо розуміти, грузинське видання New Posts вже почало писати про те, що дипломатичні відносини між Україною та Грузією стали напруженими. Нещодавно з'явилася інформація, що уряд має намір посла з України. Наразі МЗС Грузії заперечує відкликання посла для консультацій, однак, за даними телеканалу "Мтаварі", міністр закордонних справ Давид Залкаліані "був дуже засмучений" рішенням Володимира Зеленського. За словами членкині "Об'єднаного національного руху" і колишньої очільниці Нацполіції України Хатії Деканоїдзе, уряд Грузії планує оголосити дипломатичну війну Україні.

Нагадаємо, що 22 квітня експрезидент Грузії та колишній Одеської області Міхеіл Саакашвілі заявив, що отримав пропозицію від українського президента Володимира Зеленського стати віцепрем’єром із питань реформ. За його словами, у нього вже була дуже змістовна бесіда з главою уряду Денисом Шмигалем з цього приводу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міхеіл Саакашвілі заявив, що наразі не бачить жодних перешкод для своєї роботи в Кабінеті міністрів разом з очільником МВС Арсеном Аваковим. Він також прокоментував конфлікт, що розгорівся між ними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?