Грузія хоче боротися з окупацією Росії за прикладом України: в Кремлі відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Грузія хоче боротися з окупацією Росії за прикладом України: в Кремлі відреагували

Грузія хоче боротися з окупацією Росії за прикладом України: в Кремлі відреагували
Джерело:  online.ua

Для звільнення окупованих Росією територій Грузії потрібно створити нормандський формат переговорів, такий як по Україні. З такою пропозицією виступила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, яка впевнена, що домовитися з президентом РФ Володимиром Путіним і переконати його звільнити Південну Осетію і Абхазію без допомоги європейських партнерів не вдасться. У Кремлі категорично проти пропозиції Зурабішвілі, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що нормандський формат "унікальний" і створювався виключно для врегулювання конфлікту в Україні. Що стосується окупації Абхазії і Південної Осетії, то за словами Пєсков, там мова йде про двосторонні відносини Росії і Грузії, які залишають бажати кращого.

"Це погіршення відносин Москви і Тбілісі було спровоковано вельми недружньою і агресивною політикою і агресивними діями тодішнього грузинського керівництва. Тому явно структура проблем інша, у кожної структури повинен бути свій формат", - відповів Пєсков на пропозицію президентки Грузії, в черговий раз натякнувши, що Росія не вважає себе стороною конфлікту на українському Донбасі, де вже шостий рік йде війна.

Нагадаємо, раніше президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що існуючі з Росією види переговорів мають технічний характер і не приносять результати, тому для країни було б корисним вести діалог з Москвою за прикладом "нормандського формату", оскільки їй не під силу вести переговори з Путіним поодинці. У Росії відразу ж виступили проти, заявивши, що проблеми між Росією і Грузією стосуються тільки цих двох країн і вирішити їх можливо тільки при прямому діалозі без втручання третіх сторін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава українського МЗС Вадим Пристайко пояснив, чому на нормандських переговорах не піднімається питання Криму. За словами міністра, питання повернення окупованого Криму не можна вирішувати в рамках мінського процесу, так як кримська проблема заведе в глухий кут мирне врегулювання конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?