Грузія несподівано зробила безпрецедентний випад проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Грузія несподівано зробила безпрецедентний випад проти України

Грузія несподівано зробила безпрецедентний випад проти України
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені спалахнув новий гучний скандал після того, як офіційно стало відомо, що влада Грузії в останній момент не впустила спостерігачами на вибори народних обранців з України. Цю інформацію вже підтвердила нардепка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько, очільниця підкомітету з питань міжпарламентського співробітництва, двосторонніх та багатосторонніх відносин Комітету Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Як стверджує політикиня, спостерігачами на вибори повинні були летіти 30 українських народних обранці на запрошення "ЄНД", провідної опозиційної партії. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис нардепки у Фейсбук.

"Сьогодні вночі грузинська влада скасувала дозвіл на прийом літака з України. Таке рішення викликає жаль, оскільки прозорість виборчих процедур - основа демократії. Цю прозорість і, як наслідок, довіру до результатів виборів, серед іншого забезпечують спостерігачі. Здавалося б, приліт спостерігачів з дружньої країни-партнера мав би бути ще одним проявом співпраці держав, що на додачу до історично теплих взаємин поділяють ще й спільні безпекові виклики у вигляді окупації частин територій Росією", — наголосила народна обраниця.

Єлизавета Ясько звернула увагу на те, що у майбутньому офіційний Київ налаштований працювати з демократично обраним майбутнім парламентом Грузії — незалежно від конфігурації більшості та прізвища прем'єр-міністра. Що важливо розуміти, парламентські вибори у Грузії відбудуться завтра, 31 жовтня.

Не можна також не згадати про те, що це уже не перший скандал, пов'язаний з виборами та Україною. Так, 25 жовтня, в день місцевих виборів, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто закликав українців підтримати одну з політичних сил і мера в Закарпатті. На цю нахабну провокацію звернуло увагу МЗС України та команда Володимира Зеленського. Офіційний Київ озвучив жорстке попередження Будапешту та ухвалив неочікуване рішення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна заборонила в’їзд двом високопоставленим особам  з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час місцевих виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?