Грузія обурилась скандальними заявами Саакашвілі - що загрожує Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Грузія обурилась скандальними заявами Саакашвілі - що загрожує Україні

Грузія обурилась скандальними заявами Саакашвілі - що загрожує Україні
Джерело:  online.ua

Грузинська влада пильно стежить за політичною кар'єрою колишнього президента Міхеіла Саакашвілі в Україні, пояснюючи увагу кримінальним переслідуванням політика. У п'ятницю, 10 липня, з цього приводу в МЗС країни викликали київського посла. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт відомства.

За оприлюдненими даними, виклик дипломата — реакція грузинської сторони на гучну заяву Саакашвілі. Слова політика Тбілісі вважає ударом по відносинах між країнами.

"Грузинська сторона висловила сподівання, що українська сторона правильно оцінить цей факт, і обидві країни докладуть зусиль для подальшого розвитку відносин. За словами українського посла, він передасть позицію офіційного Тбілісі Києву", - оголосили в МЗС.

Водночас міністр Давид Залкаліані звернувся до українського колеги Дмитра Кулеби. Той висловив занепокоєння через слова Саакашвілі.

"Глава МЗС України висловив стурбованість з приводу інциденту і пообіцяв прояснити ситуацію своєму колезі", - додали в уряді Грузії.

Слід нагадати, очільник виконавчого комітету Національної ради реформ під час чергового засідання відомства заявив, що чинний грузинський уряд нібито не легітимний.

Короткотривалі дипломатичні загострення між Києвом і Тбілісі відбуваються регулярно з моменту призначення Саакашвілі. Грузинська сторона навіть відкликала свого посла з України на невизначений термін.

Як повідомляв ONLINE.UA, Саакашвілі ефірі одного з телеканалів нещодавно почав стверджувати, що в Україні немає держави, а є тільки чиновники зі своїми керівниками, які намагаються контролювати усі політичні, економічні та соціальні процеси.

Варто зазначити, що сам Володимир Зеленський на нову дивну репліку нового члена своєї команди поки не відреагував, однак прості українці уже активно коментують заяву Саакашвілі в соціальних мережах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?