Грузія у річницю війни закликала Росію вивести збройні сили з окупованих територій
Категорія
Політика
Дата публікації

Грузія у річницю війни закликала Росію вивести збройні сили з окупованих територій

Грузія у річницю війни закликала Росію вивести збройні сили з окупованих територій
Джерело:  online.ua

МЗС Грузії у 14-ті роковини серпневої війни закликало Росію «припинити незаконні дії», виконати угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року та вивести збройні сили з окупованих територій Грузії. 

Джерело: Новости-Грузия

Грузія закликала РФ вивести війська

У 14-ті роковини окупації Росія, як і раніше, не виконує угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, укладену за посередництва Європейського Союзу, і розширює свій незаконний контроль в окупованих регіонах, - йдеться у заяві МЗС Грузії.

Там зазначають, що своїми діями Росія «завдає удару по безпеці, правам людини і  намагається ізолювати людей, які проживають на окупованих територіях, від решти Грузії та міжнародної спільноти».

МЗС Грузії закликає Москву змінити незаконне рішення щодо визнання окупованих територій.

Відомство наголошує, що протягом 14 років російські сили продовжують зведення загороджень на лінії окупації, у регіоні незаконно заарештовуються та викрадають люди.

Грубе порушення основних прав людини, етнічна дискримінація та порушення права сотень тисяч внутрішньо переміщених осіб і біженців на повернення до своїх будинків в Абхазькому та Цхінвальському регіонах Грузії продовжують залишатися важким гуманітарним тягарем незаконної окупації Росії, - йдеться у заяві.

МЗС зазначає, що протягом усіх цих років Росія перешкоджає доступу міжнародних правозахисних організацій та входженню Місії спостереження ЄС до Абхазії та Цхінвальського регіону.

Там висловили вдячність міжнародному співтовариству за підтримку суверенітету та територіальної цілісності країни.

Ця підтримка набуває особливого значення сьогодні, коли Росія своєю військовою агресією проти України продовжує порушувати принципи міжнародного права та підриває безпеку Європи, - йдеться у заяві.

Одночасно МЗС підтверджує політику мирного врегулювання російсько-грузинського конфлікту, наголошуючи, що дії офіційного Тбілісі націлені на відновлення довіри між суспільствами, розділеними лінією окупації та побудову загальноєвропейського майбутнього.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?