Грузія зробила чітку заяву щодо скандалу з бійцем АТО і Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

Грузія зробила чітку заяву щодо скандалу з бійцем АТО і Росією

Грузія зробила чітку заяву щодо скандалу з бійцем АТО і Росією
Джерело:  interfax.com.ua

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі заявив, що затриманий в Києві за запитом Росії колишній грузинський військовослужбовець Георгій Церцвадзе, який воював в АТО, не буде переданий РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"Грузія не передає своїх громадян іншим країнам, тим більше країні, у якій розташовані на нашій території військові бази (Абхазія і Південна Осетія - ред.)... Вже другий день наш головний прокурор Іраклій Шотадзе в постійному контакті з Генпрокуратурою України, і ми дуже сподіваємося, що ця справа вирішиться таким чином, що пан Церцвадзе не буде переданий Росії", - заявив Квірікашвілі.
Читайте також: Скандал з бійцем АТО і Росією: у Луценка спробували пояснити
За його словами, опозиція в Грузії використовує арешт Церцвадзе для дискредитації чинної влади.
"Дискредитація влади йде від тієї політичної сили, яка запалила в Грузії "зелене світло" імперіалістичним домаганням Росії", - сказав грузинський прем'єр.
Грузинська опозиційна партія "Єдиний національний рух" внесла заяву в Головну прокуратуру Грузії з вимогою почати розслідування за фактом відповідальності грузинських урядових структур за затримання в Києві Церцвадзе.
В апеляційному суді Києва 26 січня має відбутися процес у справі про затримання Церцвадзе і можливої ​​його екстрадиції в Росію.
Як повідомляв ONLINE.UA, громадяни Грузії, які беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі, заявили про готовність залишити Україну в зв'язку з арештом Гії Церцвадзе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?