Гучна заява: Пристайко звинуватив ЄС у деградації санкцій
Категорія
Політика
Дата публікації

Гучна заява: Пристайко звинуватив ЄС у деградації санкцій

Гучна заява: Пристайко звинуватив ЄС у деградації санкцій

Очільник МЗС України Вадим Пристайко звернув увагу на деградацію механізму санкцій, що спрямовані проти Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю для "Європейської правди".

За словами міністра, алгоритм покарання зазнає порушення через регулярні запрошення російського уряду з боку лідерів ЄС та інших подібних кроків.

"Все це - деградація санкцій. І ми стурбовані, коли нам кажуть: "Ну, як же? Ось санкції перезатвердимо, там останній раунд ще на пів року". Ми говоримо: можливо, і перезатвердите, але ідеологічно санкції починають розвалюватися", - вважає Пристайко.

Дипломат зауважив, Захід наразі намагається розробити ідею поступового зняття санкцій, що може відбуватися паралельно з впровадженням мінських угод на Донбасі. Київ не підтверджує такий підхід.

Як повідомляв ONLINE.UA, український міністр закордонних справ вважає можливим скасувати так звану "економічну блокаду" ОРДЛО. Діяти повинно РНБО, але цього реалізувати певні умови.Перш за все - це повернення контролю над українськими підприємствами. Також Пристайко згадав про можливість відновлення пенсійних виплат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?