Гучний дипломатичний скандал: Туреччина звинуватила Німеччину в "нацистських методах"
Категорія
Світ
Дата публікації

Гучний дипломатичний скандал: Туреччина звинуватила Німеччину в "нацистських методах"

Гучний дипломатичний скандал: Туреччина звинуватила Німеччину в "нацистських методах"

Президент Туреччини Реджеп Ердоган звинуватив канцлера Німеччини Ангелу Меркель в застосуванні "нацистських" методів.
Про це він заявив у своїй промові, яка транслювалася на турецькому ТБ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
"Ти зараз теж застосовуєш нацистські методи. Щодо кого? Щодо моїх турецьких братів і сестер в Німеччині, щодо моїх братів і сестер міністрів, щодо моїх братів і сестер депутатів, які туди їздять", - заявив він.
У свою чергу, заступник голови партії Християнсько-демократичний союз Юлія Клекнер вже відповіла на слова турецького президента: "Пан Ердоган взагалі ще при своєму розумі?".
Читайте також: Огидно: в Європі жорстко відповіли "друга" Путіна
Раніше в Туреччині розкритикували заяви глави Федеральної розвідувальної служби Німеччини Бруно Каля, який заявив про відсутність доказів того, що за організацією спроби військового перевороту в Туреччині в липні 2016 року варто рух проповідника Фетхуллаха Гюлена.
Після цього прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин заявив, що така позиція глави німецької спецслужби доводить, що нібито Німеччина підтримує терористичну організацію, яка стоїть за спробою путчу.
Як відомо, раніше відносини між Туреччиною і Євросоюзом різко погіршилися після того, як у ряді міст Німеччини та Нідерландів були заборонені агітаційні виступи турецьких міністрів перед референдумом щодо конституційної реформи, який пройде в Туреччині 16 квітня.
Пізніше Ердоган звинуватив Німеччину у використанні у своїй політиці "нацистських практик", а голландців назвав "нащадками нацистів" і "фашистами". При цьому в Анкарі заявили про припинення дипломатичних контактів з Нідерландами.
Крім того, Ердоган звинуватив Європейський Союз на початку "хрестового походу" проти ісламу, коментуючи рішення Європейського суду в Люксембурзі від 14 березня, згідно з яким європейським роботодавцям було дозволено забороняти своїм співробітникам носити на робочому місці хустки та інші релігійні символи.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше в мережі висміяли заклик Реджепа Ердогана до турків, які живуть в Європі з радою "народжувати не менше 5 дітей" і розвивати власний бізнес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?