Гучний суд в Києві: нардеп прикував себе до активістки, з'явилося фото
Категорія
Події
Дата публікації

Гучний суд в Києві: нардеп прикував себе до активістки, з'явилося фото

Гучний суд в Києві: нардеп прикував себе до активістки, з'явилося фото

В Апеляційному суді Києва народний депутат з фракції "Народний фронт" Юрій Тимошенко прикував себе наручниками до активістки добровольчого батальйону "Айдар" Вікторії Заверухи, яку звинувачують у вбивстві двох поліцейських.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря Комітету визволення політв'язнів Тетяни Близнюк.
Тимошенко попередив, що спроба зняти наручні браслети буде розцінена ним як замах на імунітет депутата. За словами Близнюк, депутат не збирається йти із зали суду без обвинуваченої.
Правозахисниця зазначила, що станом на 14:00 Тимошенко і Заверуха залишаються на своїх місцях, а судді в дорадчій кімнаті вирішують питання про обрання запобіжного заходу.
"Нардеп Тимошенко прикутий до Заверухи наручниками, і не планує вийти з суду без неї. Також він періодично попереджає про те, що спроба перекусити кусачками ланцюг наручників буде розцінена як злочин проти депутатського імунітету", - написала вона.

Читайте також: У Києві розгорається новий скандал з фігуранткою гучної справи: опубліковано відео
"Про пікантне... Тимошенко і Віта знайшли спосіб не залишати судовий зал, скільки б не тривала нарада, зробивши імпровізований туалет прямо на місці. Першу пачку памперсів для дорослих... відібрали. Зрештою друга пачка дійшла до адресата", - додала Близнюк.
Нагадаємо, в ніч на 4 травня 2015 року в Києві було скоєно розбійний напад на АЗС, в результаті були вбиті двоє співробітників правоохоронних органів. Вікторію Заверуху підозрюють у розстрілі патруля.
1 жовтня активістка і інші підозрювані у розстрілі правоохоронців повинні були вийти на свободу, проте поліція знову затримала їх і доставила в зал суду.
Як повідомляв ONLINE.UA, на попередньому засіданні суду у справі активістки була помічена нардеп "Батьківщини" Надія Савченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?