Синоптики прогнозують небезпечні погодні явища в Україні. В яких областях чекати
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики прогнозують небезпечні погодні явища в Україні. В яких областях чекати

Погода
Джерело:  Метеопрог

Найбільше опадів слід очікувати у західних та північних областях України. Там вони значно перевищать місячну норму.

Головні тези:

  • Найбільше опадів у західних та північних областях України, де може випасти до 2 місячних норм.
  • Прогнозується дощова та спекотна погода на тиждень з ймовірністю нестійких погодних умов та гроз.
  • 10 червня оголошено І рівень небезпечності через грози, град та шквали.
  • Різка зміна температур від +22 до +35 °С у різних областях країни.
  • Синоптики пророкують, що літо 2024 року може не бути вкрай спекотним, а найтеплішим періодом стане липень — перша половина серпня.

Дощі, град та шквальний вітер: погода 10-12 червня в Україні

Поточний тиждень в Україні буде дощовим та помірно теплим, а на півдні — спекотним.

Місцями не виключені епізоди небезпечних і стихійних явищ погоди, — про це попереджає синоптик Ігор Кібальчич.

Він пояснив, що Україна перебуватиме в умовах зниженого атмосферного тиску з переважанням нестійких повітряних мас, а також атмосферних фронтів різного типу.

Як наслідок, практично щодня відзначатимуться дощі у супроводі гроз, подекуди не виключені небезпечні явища погоди, такі як град та шквалисте посилення вітру.

Найбільшу кількість дощів, за його даними, слід очікувати у західних та північних областях — місцями тут може випасти 1-2 місячних норми. Більш суха та спекотна погода традиційно прогнозується у південно-східній половині України.

Погода 10 червня

На початку тижня у західних, центральних та північних областях пройдуть короткочасні дощі з грозами. Вдень у західній частині місцями сильні зливи, град та шквали 17-22 м/с. Температура повітря вдень становитиме +22…+27 °С, а у південних та східних областях буде спека +28…+33 °С.

10 червня майже по всій Україні оголосили І рівень небезпечності через грози, град та шквали 15-20 м/с. Негода омине лише східні та південно-східні області.

Погода 11 червня

У вівторок, за даними Кібальчича, у північних, центральних, вдень також у західних областях утримається нестійка погода з грозовими дощами. Вдень місцями можливі град та шквали 15-20 м/с. Температура повітря вночі +14…+19 °С, вдень +22…+27 °С, а у південних та східних областях повітря розігріє до +28…+34 °С.

Погода 12 червня

У середу, 12 червня, на більшій частині території країни за винятком Криму та Приазов'я очікуються короткочасні дощі та грози, вдень в окремих пунктах можливі град та шквали 15-20 м/с", — зазначає синоптик. Температура повітря вночі буде +14…+19 °С, вдень +20…+25 °С, у південних та східних областях +30…+35 °С, у західній частині похолоднішає до +17…+22 °С.

Чого очікувати від погоди влітку 2024 року

Як повідомила нещодавно метеорологиня та кандидатка географічних наук Віра Балабух, українцям не варто розраховувати на те, що літо буде вкрай спекотним.

Окрім того, вона додала, що найтеплішим періодом наразі вбачається липень — перша половина серпня.

Ба більше, синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха розповіла, чи чекати на сильну спеку в Україні в червні.

Вона також зазначає, що протягом місяця кілька днів температура в Україні буде дуже висока.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?