Гумколону в Маріуполь хоче супроводжувати глава грецького МЗС — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Гумколону в Маріуполь хоче супроводжувати глава грецького МЗС — Зеленський

Гумколону в Маріуполь хоче супроводжувати глава грецького МЗС — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський очікує, що вже найближчими днями очільник грецького Міністерства закордонних справ зможе супроводити гуманітарну колону до Маріуполя.

Джерело: звернення Зеленського

Він подякував міністру закордонних справ Греції, який першим серед європейських офіційних осіб вирішив підтримати роботу гуманітарних коридорів у Маріуполь.

Щоб урятувати наших людей із міста й довезти туди гуманітарний вантаж, дуже важливий для кожного і кожної, - сказав Зеленський.

Він розповів, що станом на сьогодні у місті перебувають близько ста тисяч людей.

У нелюдських умовах. У повній блокаді. Без їжі, без води, без ліків. Під постійними обстрілами, під постійним бомбардуванням. Вже не перший тиждень ми намагаємось організувати стабільні гуманітарні коридори для маріупольців. І майже всі наші спроби, на жаль, зриваються російськими окупантами. Обстрілами або свідомим терором, - зауважив глава держави.

За його словами, сьогодні одна з гуманітарних колон була просто захоплена окупантами на погодженому маршруті біля Мангуша.

В результаті полоні опинилися працівники ДСНС і водії автобусів.

Ми робимо все, щоб звільнити наших людей і розблокувати рух гуманітарних вантажів. Ось чому я вдячний, коли представник європейської держави високого рівня погоджується особисто долучитися до гуманітарної місії, - пояснив він.

Зеленський зазначив, що очікує реалізації цього задуму керівника грецького МЗС вже найближчими днями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?