ГУР отримало унікальні фото улюбленої яхти Путіна "Грейсфул"
Категорія
Світ
Дата публікації

ГУР отримало унікальні фото улюбленої яхти Путіна "Грейсфул"

ГУР отримало унікальні фото улюбленої яхти Путіна "Грейсфул"
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки МО України поділилося з незалежним виданням "РусМонитор" унікальними фото улюбленої яхти російського диктатора Володимира Путіна "Грейсфул". Варто зазначити, що вона є однією з найдорожчих у світі. Нещодавно її назву змінили на "Косатка".

Джерело: росЗМІ

Що відомо про яхту Путіна "Грейсфул"

Згідно з даними опозиційних журналістів, станом на сьогодні судно знаходиться на заводі «Янтар» у Калінінграді, що підтверджується не лише розвідувальними даними, а й супутниковими знімками.

Стало відомо, де наразі знаходиться яхта Путіна "Грейсфул" (Фото — ГУР МО)

У розпорядження видання потрапило чимало документів, зокрема Договір на постачання та виробництво дерев'яних виробів №2698 від 12.04.2022 на 1 964 000 євро. Що важливо розуміти, це близько 202 мільйонів рублів за курсом ЦБ РФ.

Яхта Путіна "Грейсфул" (Фото — ГУР МО)

Роботи на яхті проводилися вже після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, коли сотні тисяч людей в Україні страждали від російських бомбардувань та окупації. Замовником проведення робіт є ТОВ «Сефтра», а виконавцем ТОВ «Софія Декор Ексклюзив», генеральний директор І.В. Черваненко.

Яхта Путіна "Грейсфул" (Фото — ГУР МО)

Журналістам не вдалося знайти інформацію про знаходження цих підприємств та їх керівництва у міжнародних списках санкцій.

Не можна також не згадати про те, що Яхта "Грейсфул", яку після початку війни перейменували на "Косатку", є однією з найдорожчих та найрозкішніших яхт у світі.

Яхта Путіна "Грейсфул" (Фото — ГУР МО)

Її довжина становить 74 метри, а місткість – 18 осіб. На борту є басейн, сауна, кінотеатр, вертолітний майданчик та багато іншого. Вартість яхти сягає 15,5 млрд рублів.

Нещодавно про дорогий ремонт путінської яхти, який в обхід санкцій провели естонські компанії, писали інші російські опозиційні ЗМІ.

Що відомо про інші яхти Путіна

Не можна також не згадати про те, що очільник Кремля через довірених людей володіє трьома розкішними яхтами, які коштують сотні мільйонів доларів і використовуються для відпочинку та зустрічей з іноземними лідерами. Це яхти "Олімпія", "Шехерезада" та "Грейсфул" (Косатка).

"Олімпія" — це перша яхта російського диктатора, яку йому подарував олігарх Роман Абрамович 2002 року як хабар. Судно завдовжки 57 метрів коштувало 50 мільйонів доларів та було зареєстрована на офшорній компанії з Кайманових островів.

"Шехерезада" – це друга яхта Путіна, яку збудували 8 років тому у Німеччині. Її довжина 140 метрів, а вартість сягає 700 мільйонів доларів. Вона також є однією з найдорожчих яхт у світі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?