Завербували російського лейтенанта. ГУР розкрило подробиці спецоперації "Бариня"
Категорія
Україна
Дата публікації

Завербували російського лейтенанта. ГУР розкрило подробиці спецоперації "Бариня"

Завербували російського лейтенанта. ГУР розкрило подробиці спецоперації "Бариня"
Джерело:  online.ua

30 вересня офіційно стало відомо, що Головне управління розвідки Міноборони України успішно провело нову спецоперацію "Бариня", в результаті якої вдалося завербувати російського лейтенанта та кадрового військового. Про це розповів представник ГУР МОУ Андрій Юсов на пресконференції за участю російського військового Данила Алфьорова.

Джерело: "Укрінформу"

ГУР провело нову спецоперацію "Бариня": що відомо

За словами Андрія Юсова, транспортуванням Данила Алфьорова на підконтрольну Україні територію займалися Сили спеціальних операцій ЗСУ.

Внаслідок спецоперації "Бариня" на український бік перейшов лейтенант, кадровий військовий рф Алфьоров Данило Володимирович, який з червня 2023 року активно співпрацював із Силами безпеки й оборони України, Головним управлінням розвідки, — розповідає представник ГУР.

Сам російський військовий зізнається, що звʼязався з українською стороною завдяки проєкту "Хочу жить".

Фото - скриншот

Не можна також не згадати про те, що за час співпраці з українськими розвідниками він переконав 11 військовослужбовців РФ здатися в полон.

Юсов анонсував нові спецоперації ГУР

Як повідомив нещодавно представник ГУР, країна-агресорка активно витрачає колосальні ресурси для того, щоб посилювати свій вплив, вербувати нових агентів, продовжувати реалізовувати нові розвідувальні та контррозвідувальні ігри.

Але це не означає, що Україна має грати від оборони. Україна так само нарощує агентурну мережу на території країни-агресорки, як кількісно, так і якісно, - наголосив Андрій Юсов.

За словами представника ГУР, розвідка продовжує реалізацію низки складних спецоперацій, про які вона розповість пізніше.

Читайте також:

  • Після операції "Синиця" з Мі-8 різко зросла кількість росіян, які хочуть здатися в полон — ГУР

  • ГУР виманило російський гелікоптер Мі-8 в Україну і взяло в полон пілота

  • Переконаний у перемозі України. У ГУР показали російського пілота вертольота Мі-8

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?