Хакери РФ здійснили масштабну атаку на США
Категорія
Світ
Дата публікації

Хакери РФ здійснили масштабну атаку на США

Хакери РФ здійснили масштабну атаку на США
Джерело:  online.ua

30 березня офіційно стало відомо про те, що російські хакери викрали тисячі електронних листів чиновників Державного департаменту США в 2020 році. Варто звернути увагу на те, що про цей інцидент раніше не повідомлялося. Як стверджують анонімні джерела в Конгресі Штатів, кіберзлочинці змогли отримати доступ до електронної пошти в Бюро європейських та євразійських справ і Бюро у справах Східної Азії і Тихого океану. Що важливо розуміти, згадані бюро працюють над питаннями, які стосуються союзників США, в тому числі НАТО. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Politico.

Анонімні джерела поки не пояснили, чи була крадіжка електронних листів Державного департаменту частиною кампанії SolarWinds, під час якої російські хакери проникли в мережі федерального і приватного секторів, використовуючи програмне забезпечення, розроблене ІТ-компанією SolarWinds.

"Відповідаючи на питання про злом, представник Держдепартаменту заявив, що "з міркувань безпеки ми не можемо обговорювати природу або масштаби будь-яких ймовірних інцидентів в сфері кібербезпеки зараз". Зазначається, що крадіжка електронних листів Держдепартаменту вказує на те, що підозрювані російські хакери змогли отримати доступ до більшої кількості матеріалів уряду США, ніж було раніше відомо загалу",- йдеться в повідомленні видання.

Як уже згадувалося раніше, місяць тому технологічний гігант Microsoft публічно звинуватив російську службу зовнішньої розвідки в кібератаці через програмне забезпечення компанії SolarWinds та Microsoft. За словами представників компанії, ця кібератака тривала з весни 2020 року і її реальні масштаби досі невідомі. За попередніми даними, в Штатах в результаті неї постраждали близько 100 організацій та 9 федеральних агентств.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 26 березня офіційно стало відомо про те, що Бундестаг Німеччини знову став жертвою атаки російських хакерів. Вони змогли зламати комп’ютери як мінімум семи депутатів Бундестагу і 31 депутата регіональних парламентів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?