Хакери вкрали у російської ФСБ 7,5 терабайт секретних даних
Категорія
Технології
Дата публікації

Хакери вкрали у російської ФСБ 7,5 терабайт секретних даних

Хакери вкрали у російської ФСБ 7,5 терабайт секретних даних
Джерело:  online.ua

Хакерське угруповання Digital Revolution зламало сервери підрядника ФСБ та опублікувало отримані дані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Медуза».

Підтверджено, що на серверах московської компанії «Сайтек», яка виконувала замовлення російських спецслужб, хакери знайшли 7,5 Тб даних, що відносяться до Федеральної служби безпеки РФ. Ці дані стосуються таємних проектів по деанонімізації користувачів Tor (браузер, який дозволяє анонімно користуватись інтернетом) та пошуку вразливостей у соціальних мережах.

Сервер компанії був зламаний 13 липня. Того ж дня хакери які опублікували в Twitter-акаунті 0v1ru$ скріншоти папки «Комп’ютер», яка належала «Сайтек».

За інформацією хакерів, ця компанія працювала як мінімум над двадцятьма непублічним IT-проектами на замовлення російських спецслужб і відомств. Більшість замовлень виконувались для військової частини №71330, яку пов'язують з ФСБ.

Один з проектів компанії – «Наутілус-С» стосується деанонімізація користувачів мережі Tor. «Сайтек» працювала над ним з 2012 року. Кінцевою метою проекту було створення бази даних користувачів, які використовують Tor.

Ще один проект стосувався збору персональних дані користувачів соціальних мереж Facebook, MySpace і LinkedIn. В рамках проекту «Нагорода» в 2013-2014 роках спеціалісти компанії «Сайтек» шукали вразливості в протоколі BitTorrent – популярному клієнті для завантаження файлів через торренти.

Нагадаємо, що позавчора посольство Росії у Великій Британії визнало Крим територією України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?