Харківський бабак Тимко передбачив, коли в Україну прийде весна
Категорія
Україна
Дата публікації

Харківський бабак Тимко передбачив, коли в Україну прийде весна

Харківський бабак Тимко передбачив, коли в Україну прийде весна
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Весна в 2019 році буде пізньою, так як в березні в Україні ще будуть заморозки, а тепла і сонячна погода настане лише в квітні.

Такий прогноз зробив харківський бабак Тимко, якого розбудили сьогодні, 2 лютого, в День бабака, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Повідомляється, що бабак Тимко після того, як його розбудили, не побачив своєї тіні, що говорить про ранню весну. Але співробітниця університету Надія Токарська, витлумачила прогноз бабака так, що весна в 2019 році буде пізньою, а зима повністю піде тільки в квітні.

Нагадаємо, степовий бабак Тимко живе на території біологічної станції Харківського національного університету ім. Каразіна. Він є вже третім в династіі бабаків, які мешкають на біологічній станції і передбачають погоду на весну. Бабак Тимко III змінив в минулому році на посаді свого батька - Тимка II. Він передбачав погоду на протязі останніх 7 років, після чого відправився на спокій.

Слід зазначити, що в Україні під Львівщині живе ще один бабак - Маруся. Її також планують розбудити і виманити з нори 15 лютого, в день Стрітення Господнього.

Додамо, День бабака є традиційним народним святом США і Канади, який вже давно успішно перейняли в Україні. Вважається, що в цей день потрібно спостерігати за бабаком, що вилазить зі своєї нори. За його поведінкою можна судити про близькість настання весни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в кінці 2018 року спекотну Саудівську Аравію засипало снігом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?