Хелловін 2020. Якого числа свято і як його відзначити вдома
Категорія
Культура
Дата публікації

Хелловін 2020. Якого числа свято і як його відзначити вдома

Хелловін 2020. Якого числа свято і як його відзначити вдома
Джерело:  online.ua

Наближається містичне свято - Хелловін, який в 2020 році за традицією весь світ відзначатиме 31 жовтня. В Україну це свято прийшло порівняно недавно, але воно вже придбало свої цікаві традиції та звичаї. Багато хто вважає це свято язичницьким, однак Хелловін вже давно втратив своє початкове значення. У цей день люди просто веселяться і радіють життю. Вони готують незвичайні декорації для прикрашання будинку, цікаві костюми, які необов'язково повинні бути страшними, і тематичні частування. В цьому році в умовах пандемії розгулятися сильно не вийде, але це не означає, що свято скасовується. ONLINE.UA розповідає, як цікаво і весело організувати свято вдома, щоб зміцнити віру своїх рідних і близьких на справжнє диво. Переконайтеся самі, що підготовка до Хелловіну - захоплююча справа!

Як відзначають Хелловін в Україні?

Історія свята Хелловін бере свій початок кілька століть назад. Це свято відзначали древні кельти з настанням Нового року. В ті часи рік ділився на дві частини - зиму і літо, яке закінчувалося 31 жовтня. З 1 листопада починався темний період року, з нагоди чого кельтські язичники влаштовували гучні гуляння під назвою Самайн. Після появи християнства 1 листопада почали святкувати День всіх святих, тому вечір напередодні цього дня назвали All Hallow's Eve ( "Меса Всіх Святих"), ця назва зі временм скоротили до Halloween. У наш час Хелловін першими почали святкувати в США і Канаді, але зараз це жартівливе свято завоювало серця людей по всьому світу.

В Україні західні традиції також прижилися. 31 жовтня по всій країні влаштовуються різні шоу-програми, проводяться тематичні вечірки в клубах і кафе і масові міські ходи зомбі. Але пандемія коронавіруса в цьому році не дозволяє відсвяткувати Хелловін з повним розмахом, хоча це й не привід відмовлятися від веселощів. Цікаве свято можна влаштувати вдома без особливих зусиль - досить створити містичну атмосферу за допомогою прикрас для дому, підготувати костюми для святкового образу і продумати хелловінське меню, рецепти якого, як правило, підвладні навіть дітям.

Як прикрасити будинок на Хелловін - цікаві ідеї

Щоб прикрасити будинок на Хелловін, знадобляться найпростіші атрибути - осіннє листя, сухі квіти, овочі, фрукти і свічки. На допомогу також прийдуть декоративне павутиння, фігурки павуків і кажанів, які, до речі, можна вирізати з паперу. Під стелю можна запустити добродушних привидів. Для цього потрібно: надути білі кульки, намалювати на них мордочки чорним маркером, підвісити до люстри і накрити звичайною марлею.

Головний символ Хелловіна - це гарбуз "Джек-ліхтар". Виготовити його легко можна в домашніх умовах: виберіть гарбуз з плоским дном, видаліть насіння, зрізавши верхню частину, з допомогою звичайного маркера намалюйте мордочку Джека і виріжте її, всередину гарбуза вставте свічку. Все, ніякі злі духи вам більше не страшні!

Створити хелловінську атмосферу також допоможуть фільми жахів, за переглядом яких можна відмінно провести час з сім'єю - ми впевнені, такий сценарій свята сподобається навіть дітям.

Що вдягнути на Хелловін 2020 - безпрограшні ідеї костюмів

Костюми на Хелловін можуть бути виготовлені з будь-яких підручних матеріалів. Образ не обов'язково повинен лякати - популярними сьогодні є костюми супергероїв або будь-яких відомих персонажів фільмів і мультфільмів. Тут варто повністю включити фантазію!

Ось кілька простих ідей. Наприклад, можна вирізати з чорного паперу невеличку фігурку павука або кажана, прикріпити на обідок з паперу та надіти на голову, за таким же принципом можна зробити і маску, в якій вирізати отвори для очей. Дівчинам хеловінський  образ допоможе створити начісування на волоссі, пара соломинок на маківці, і червона помада на губах - ніхто не засумнівається, що перед ними відьма.

Хлопцям легко можна перевтілитися в вампірів за допомогою іклів, які продаються в будь-якому дитячому магазині, і тематичного макіяжу на обличчі.

Що приготувати на Хелловін - оригінальні рецепти

Яке ж свято без частувань? Традиційно на Хелловін готують з закуски гарбуза, кукурудзи та яблук, і тематичні солодощі, наприклад, печиво. До речі, приготування хелловінського печива може стати відмінним сценарієм для проведення свята з дітьми. Влаштуйте на кухні веселу вечірку, на якій саморобні привиди будуть літати в хмарах борошна, а в кутку за всім, що відбувається, буде підглядати Джек-ліхтар. Пропонуємо простий рецепт смачного рецепта печива на Хелловін.

Що потрібно:

  • 125 г вершкового масла

  • 300 г борошна (2 склянки)

  • 2 яйця

  • 2 ч.л. меду

  • 2 ч.л. крижаної води

  • дрібка солі

  • джем або варення

Як приготувати:

  • Просіяне борошно з'єднати її з маслом до стану розсипчастої крихти.

  • Додати яйця і мед (можна замінити на цукор).

  • Влити крижану воду і замісити тісто, яке прибрати на 30 хвилин у холодильник.

  • Розкачати тісто і вирізати фігурки - це можуть бути прості кружечки, на яких можна зобразити смішні пики, як у Джека-ліхтаря. З'єднати кожні дві фігурки за допомогою джему або варення.

  • Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин до рум'яності.

Якщо ваші діти ще дуже малі для кулінарії, з ними можна приготувати хеловінськепечиво "Павучки" без випічки. Ось покроковий майстер клас:

  • Підготуйте пачку звичайного кавового печива і соломку.

  • Розтопіть плитку шоколаду.

  • Сметану змішайте з цукровою пудрою для декору.

  • З'єднайте по два печива шоколадом, прикріпіть з боків лапки з соломки, зробіть очі з сметанного крему.

Печеньки на Хеллоуїн готові!

Раніше ONLINE.UA публікував список найстрашніших фільмів жахів в історії кіно, які можна подивитися на Хелловін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?