Хоч завтра - Єрмак здивував резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Хоч завтра - Єрмак здивував резонансною заявою

Хоч завтра - Єрмак здивував резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Україна може стати членом Євросоюзу в будь-який час. У цьому впевнений глава Офісу президента Андрій Єрмак, який вважає, що отримати членство в ЄС наша країна може "хоч завтра". З такою резонансною заявою Єрмак виступив під час інтерв'ю німецькій медіагрупі Funk, передає ONLINE.UA.

"У нас немає часових меж для вступу України в ЄС. Ми могли б вступити і завтра", - заявив Єрмак.

Нагадаємо, закон про зміни до Конституції щодо членства України в ЄС і НАТО набув чинності 21 лютого 2019 року. Закон передбачає внесення змін до Основного закону заради законодавчого закріплення в Конституції України цивілізаційного вибору, європейської ідентичності українського народу і незворотності стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО.

Важливо відзначити, що Євросоюз не поспішає приймати Україну, але при цьому підтримує нашу країну в різних сферах. При цьому багато європейських політиків, зокрема, колишній президент Польщі Лех Валенса вважає, що Україна повинна отримувати більшу підтримку від ЄС, який однак, поки не в змозі її надати, адже сам нагадує "балаган". Валенса підкреслює, що Україна - велика країна, і якщо б вона отримала можливість розвиватися, якби вона була вбудована в європейську систему, то всі б на цьому заробили. Політик переконаний, що Україна і Білорусь повинні бути в Європі, але наразі для цього немає ніяких можливостей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Брюсселі висунули умови для вступу України в Євросоюз. Там кажуть, що переглянуть відносини з Києвом лише в разі повного успіху реформ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?