"Хочемо бачити Росію у Раді Європи": в Німеччині виступили з резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Хочемо бачити Росію у Раді Європи": в Німеччині виступили з резонансною заявою

"Хочемо бачити Росію у Раді Європи": в Німеччині виступили з резонансною заявою

Посол ФРН в Україні Ернст Райхель заявив, що Німеччина виступає за збереження членства Росії у Раді Європи, але "не будь-якою ціною", передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Так, ми хочемо, щоби Росія залишилася в Раді Європи - але не за будь-яку ціну. Не за рахунок наших цінностей. Не приховуватиму, зараз в РЄ точаться дискусії, що робити з Росією. Саме тому її позбавили права голосу в ПАРЄ, і я не бачу шансу, що це рішення буде переглянуте в найближчому майбутньому", - зауважив посол.

Окрім того, дипломат зазначив, що збереження членства Росії в організації дасть право критикувати РФ за порушення правил Ради Європи.

"Ми хочемо, щоб кожна країна несла відповідальність за те, під чим підписалася. Росія, вступаючи до Ради Європи, взяла на себе зобов'язання дотримуватися цінностей і правил", - пояснив посол.

У ФРН збентежені, що вихід РФ з Ради Європи позбавить громадян Росії доступу до Європейського суду з прав людини.

"Прості росіяни можуть звертатися до Європейського суду з прав людини, а суд може виносити вердикти. Якщо Росії більше не буде в Раді Європи - ці можливості зникнуть", - відзначив дипломат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  ПАРЄ не піддалася на шантаж Росії, де загрожують відмовитися від членства в РЄ, якщо російській делегації не повернуть право голосу в Парламентській асамблеї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?