"Хочемо гарантій": Росія звернулася до ЄС з гучною вимогою
Категорія
Світ
Дата публікації

"Хочемо гарантій": Росія звернулася до ЄС з гучною вимогою

"Хочемо гарантій": Росія звернулася до ЄС з гучною вимогою
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що рішення про продовження газопроводу "Турецький потік" через Болгарію може бути прийнято тільки при отриманні твердих гарантій того, що Євросоюз не буде перешкоджати постачанню газу за цим маршрутом, передає ONLINE.UA з посиланням на болгарську газету "Труд".

"Нова гілка не повинна повторити сумну долю "Південного потоку". Тому рішення про продовження "Турецького потоку" через болгарську територію залежить від того, чи вдасться Софії отримати тверді гарантії, що ЄС не буде чинити перешкоди планам поставок газу новим газопроводом", - сказав Медведєв.

Російський політик додав, що "варіант продовження другої гілки" Турецького потоку "на Болгарію, Сербію і Угорщину зараз опрацьовується".

"Але остаточне рішення залежить не тільки від нас. Вибір між різними варіантами продовження "Турецького потоку" багато в чому буде визначатися готовністю газотранспортної інфраструктури. Що, в свою чергу, залежить від зацікавленості і конкретних дій урядів відповідних країн", - сказав голова російського уряду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Меркель заявила про досягнутий компроміс в ЄС, який дав "зелене світло" на будівництво "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?