Хочемо підписати мирний договір: Путін виступив з неочікуваною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Хочемо підписати мирний договір: Путін виступив з неочікуваною заявою

Хочемо підписати мирний договір: Путін виступив з неочікуваною заявою
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін прийняв пропозицію прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе і запропонував укласти мирний договір між країнами до кінця 2018 року. З даною заявою очільник Кремля виступив на пленарному засіданні Східного економічного форуму, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

"Так ось, 70 років ми ведемо переговори. Сіндзо сказав, давайте поміняємо підхід. Давайте. Давайте укладемо мирний договір, ну, не зараз, але до кінця року. Без будь-яких попередніх умов. А потім на основі мирного договору, як друзі, продовжимо вирішувати всі спірні питання. Це полегшило б нам вирішення всіх проблем", - сказав Путін.

За словами Абе, перешкоди для реалізації цієї ідеї все ще залишаються.

"Давайте ще раз підтвердимо нашу рішучість, наші наміри перед численними свідками, перед всією нашою аудиторією. Якщо ми цього не зробимо зараз, то коли ж? Якщо цього не зробимо ми, то хто ж це зробить крім нас?" - звернувся до Путіна прем'єр Японії.

Нагадаємо, що укладення мирного договору є однією з головних проблем у відносинах Японії та РФ. Документ так і не був підписаний після закінчення Другої світової війни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 125-й імператор Японії Акіхіто заявив про глибоке розкаяння за дії своєї країни у часи Другої світової війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?