Хочете, як в Україні: Лукашенко виступив з новою безсоромною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Хочете, як в Україні: Лукашенко виступив з новою безсоромною заявою

Хочете, як в Україні: Лукашенко виступив з новою безсоромною заявою
Джерело:  24 канал

Протягом останніх тижнів події в Білорусі привертають до себе все більше уваги міжнародної спільноти - як уже зазначалося раніше, 9 серпня країна буде обирати нового презиеднта. На цю посаду вкотре претендує чинний глава держави Олександр Лукашенко, який залишається при владі вже 26 років. Ні для кого не секрет, що основних опозиційних кандидатів до виборів не допустили - це стало причиною того, що в білоруському суспільстві знову загострились протестні настрої. Сам Олександр Лукашенко не вигадав нічого кращого, ніж почати залякувати своїх громадян та навіть почав погрожувати, що буде змушений залучити збройні сили для наведення громадського порядку в країні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Білоруський лідер почав лякати своїх громадян так званим "українським сценарієм". Мовляв, країну охопить хвиля протестів та майданів. Що цікаво, саме ці залякування допомогли Лукашенку виграти президентські вибори 5 років тому.

"У народу це швидше викликає сміх. Ні від кого крім Лукашенка – навіть від якихось топових чиновників – не звучить чогось в дусі про Майдан, про Україну, як в мемі "хочете, як в Україні". А від Лукашенка таке досі звучить. Але серйозно до цього, звичайно, ніхто не ставиться", – поділився житель Мінська Михайло Ільїн.

Видання повідомляє, що Михайло живе у Мінську. 14 липня він разом з другом, як і тисячі інших білорусів, вийшов на протест. Того дня Центральна виборча комісія не зареєструвала 2 опозиційних кандидатів в президенти Білорусі. Михайла затримали вже на 13-й хвилині його трансляції у соцмережах. Всього ж того вечора правоохоронці затримали приблизно 200 людей.

"4 осіб притягнули до відповідальності, розглядаються (справи – 24 канал), стали фігурантами кримінальної справи. За досить жорстку відсіч міліції. Був феномен того дня, що люди все-таки, грубо кажучи, давали здачу міліції", – розповів житель Мінська Михайло Ільїн.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олександр Лукашенко попередив білорусів, що може залучити збройні сили для наведення громадського порядку в країні. Він також зазначив, що не хотів би цього робити, але "всяке можливо".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?