Хочуть нас знищити: глава РПЦ шокував скандальною заявою щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

Хочуть нас знищити: глава РПЦ шокував скандальною заявою щодо України

Хочуть нас знищити: глава РПЦ шокував скандальною заявою щодо України
Джерело:  online.ua

Глава РПЦ Кирило заявив, що в Україні реалізується глобальний замовлення зі знищення Російської православної церкви. Саме так він трактує дії Константинополя щодо створення Єдиної помісної православної церкви в Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на "Интерфакс".

"Ставки дуже великі, і замовлення на руйнування єдності нашої (Російської православної, – ред.) церкви – це замовлення, яке має глобальний вимір. Це не просто боротьба за юрисдикцію, це боротьба за руйнування єдиної потужної православної сили в світі. Коли ми говоримо 150 мільйонів, це дійсно так", - заявив Кирило.

За його словами, РПЦ "вільна від глобального обдурення і панування чужих думок. Окрім того, створення Єдиної помісної православної церкви в Україні Кирило назвав трагедією, "яка виходить за межі політичного поля і має містичний вимір".

Як повідомляв ONLINE.UA, архімандрит Української православної церкви Московського патріархату, колишній керівник відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ МП Кирило (Говорун) вважає, що надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві не призведе до розколу у світовому православ’ї, а лише ймовірно до розриву відносин між деякими патріархатами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?