Хочуть нашкодити: Кремль прокоментував потужні санкції США
Категорія
Світ
Дата публікації

Хочуть нашкодити: Кремль прокоментував потужні санкції США

Хочуть нашкодити: Кремль прокоментував потужні санкції США
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва нарешті прокоментувала санкції Штатів. В МЗС РФ наголосили, що Росія продовжить будівництво газопроводів Північний потік-2 і Турецький потік, незважаючи на санкції США. Окрім того, там заявили, що "Штати переходять знакову межу в зовнішній політиці, починаючи вводити санкції проти власних союзників", передає ONLINE.UA.

"Насправді мова йде не про сприяння європейцям у безперебійному забезпеченні енергоносіями за прийнятними цінами, а про прагнення позбавити їх гарантованих джерел такого постачання з Росії. Причому бажання нашкодити російському експорту - аж ніяк не єдине, і навіть не головне. Не в меншій мірі простежується прагнення нав'язати Європі американський скраплений газ, що обходиться їй набагато дорожче від трубопровідних поставок з Росії, і, тим самим, уповільнити розвиток її економіки, підірвати здатність конкурувати зі США на світових ринках. У підсумку європейці залишаються в програші за всіма статтями", - заявляють у МЗС РФ.

На думку російських дипломатів,під санкції потраплять не росіяни, а європейські компанії, які беруть участь у прокладанні газопроводів.

"Росія реалізовувала і продовжить реалізовувати свої економічні проекти, незалежно від чиїхось санкцій", - заявили в Москві.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Кабміну Олексій Гончарук заявив, що санкції США проти "Північного потоку-2" підсилюють Україну. Саме так він прокоментував їхній перший результат

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?