Ходорковський прогнозує початок Третьої світової у разі незакриття неба над Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

Ходорковський прогнозує початок Третьої світової у разі незакриття неба над Україною

Ходорковський прогнозує початок Третьої світової у разі незакриття неба над Україною
Джерело:  online.ua

Відомий російський опозиційний політик і колишній бранець Кремля Михайло Ходорковський попередив міжнародну спільноту про початок Третьої світової війни, якщо НАТО все-таки не закриє небо над Україною.

Джерело: авторська колонка Ходорковського для британського видання  The Economist

Ходорковський закликає НАТО закрити неба над Україною

Вам (лідерам Заходу – ред.) треба збагнути, що Путін вірить, що він вже давно воює з Америкою, а не з Україною. І зараз Америка і НАТО поводяться так, наче вони відступають. І він не єдиний головоріз (у світі – ред.), хто бачить цю ситуацію саме таким чином. Інші бандити спостерігають і чекають на слушний момент, поки приниження Америки стане очевидним для всього світу, - наголосив російський опозиціонер.

Ходорковський звертає увагу на те, що Альнс буде змушений воювати з Путіним на землі, якщо побоїться його зупинити в небі над Україною.

А щодо ядерної зброї, то в російського президента манія величі. Його не полишають думки, щоб стати історичним діячем рівня Сталіна. Але він не самогубець, бо інакше не сидів би на протилежному кінці шестиметрового стола від своїх посіпак. Він наважиться застосувати ядерну зброю, тільки якщо буде певен у тому, що ніхто її не застосує проти нього у відповідь. Але із кожнем днем, як НАТО відмовляється запроваджувати "безпольотну зону" в небі над Україною, його впевненість росте. Я би не хотів, щоби моя країна вступила у світовий конфлікт із НАТО, але намагання поговорити з головорізом без застосування сили проти нього призведе саме до світової війни, - попереджає колишній бранець Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?