Хорватія розкритикувала НАТО через падіння дрона РФ на своїй території
Категорія
Світ
Дата публікації

Хорватія розкритикувала НАТО через падіння дрона РФ на своїй території

Хорватія розкритикувала НАТО через падіння дрона РФ на своїй території
Джерело:  online.ua

Хорватські офіційні особи розкритикували НАТО за, за їх словами, повільну реакцію на військовий безпілотник, який, очевидно, пролетів із зони бойових дій України над кількома країнами-членами НАТО, перш ніж розбитися в столиці Хорватії.

Джерело: AP

Військовий дрон впав у Загребі

Безпілотний літальний апарат російського виробництва перетнув Румунію та Угорщину, перш ніж увійти в Хорватію та вдарити пізно в четвер у поле біля студентського гуртожитку. Близько 40 припаркованих автомобілів були пошкоджені, але в результаті гучного вибуху ніхто не постраждав.

У НАТО заявили, що інтегрована протиповітряна і протиракетна оборона альянсу відстежила траєкторію польоту об'єкта. Але прем'єр-міністр Хорватії сказав, що влада країни не була поінформована і що НАТО відреагувало лише після того, як журналісти поставили запитання.

Ми не можемо терпіти цю ситуацію, і так не повинно було бути. Це була чиста і очевидна загроза, і як НАТО, так і ЄС повинні були відреагувати. Ми будемо працювати над тим, щоб підвищити готовність не лише себе, а й інших, - сказав прем'єр-міністр Андрій Пленкович під час відвідування місця катастрофи.

Пленкович сказав, що розвідувальний безпілотник Ту-141 «Стриж» радянських часів літав понад 40 хвилин над Угорщиною і шість-сім хвилин над Хорватією, перш ніж розбитися. Раніше румунські оборонні органи заявили, що літаючий об’єкт перебував у повітряному просторі Румунії лише три хвилини після перельоту з України, що ускладнювало його перехоплення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?