Хотіли спалити: у Нових Санжарах шокували заявою про сутички навколо евакуації
Категорія
Україна
Дата публікації

Хотіли спалити: у Нових Санжарах шокували заявою про сутички навколо евакуації

Хотіли спалити: у Нових Санжарах шокували заявою про сутички навколо евакуації

Занепокоєні учасники протестів у Нових Санжарах роздумували над можливістю підпалу медцентру МВС, до якого мали привезти українців, евакуйованих з Китаю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами голови селищної ради Інни Коби, протестувальники були готові на це, щоб влада не мала можливості розмістити у санаторії людей. Вона нагадала про відсутність інформації на рівні області щодо планів поселення там евакуйованих.

Через брак інформації селищем почали ширитися чутки про інфікованих коронавірусом, яких везуть до Нових Санжар.

"Я їздила і спілкувалася з людьми. Люди хотіли спалити санаторій, аби не довезли сюди евакуйованих. Я – голова громади і не знала інформації. Люди йшли до мене, бо не знали, звідки брати інформацію", - додала Коба.

На спеціальній пресконференції був присутній також очільник Полтавської ОДА Олег Синєгубов. На його думку, Коба була серед тих, хто підбурював людей.

"Ви також маєте взяти на себе частину відповідальності, тому що ви особисто підбурювали людей", - зазначив він.

Нагадаємо, попри протести у медцентр все ж таки довезли 45 евакуйованих українців та 27 іноземців.

Як повідомляв ONLINE.UA, ООН терміново звернулася із закликом до України  через ситуацію в Нових Санжарах. Організація засудила напади на евакуйованих, а від Кабінету міністрів вимагає вжити серйозніших заходів, щоб забезпечити безпеку усіх людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?