Хрещення Київської Русі-України: Порошенко зробив гучну заяву про автокефалію української церкви
Категорія
Україна
Дата публікації

Хрещення Київської Русі-України: Порошенко зробив гучну заяву про автокефалію української церкви

Хрещення Київської Русі-України: Порошенко зробив гучну заяву про автокефалію української церкви
Джерело:  online.ua

Отримання Томосу про автокефалію завершить утвердження незалежності України та її самостійності. Українська Церква гідна стати рівною разом з іншими незалежними і рівними національними Церквами.

З такою заявою виступив український глава Петро Порошенко на урочистостях з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України, передає ONLINE.UA.

Порошенко гарантував, що держава не буде втручатися в церковні справи, але підкреслив, що і іншим державам Україна не дасть цього робити.

"Для того і вважаю вкрай необхідним обрубати всі щупальця, якими всередині нашого державного організму орудує країна-агресор",- заявив Порошенко.

Глава України нагадав, що український народ приєднався до великої православної сім'ї ще з часів великого князя Володимира та з тих пір сповідує християнські цінності. Також український лідер додав, що ще в 1991 року, через два місяці після проголошення незалежності України, Помісний Собор тоді ще єдиної УПЦ одностайно підтримав автокефалію.

"У тому числі і голосами тих єпископів, які проти неї тепер так завзято борються, в тому числі за наказом з Москви",- підкреслив український лідер.

Слід додати, що в День Хрещення Київської Русі-України Вселенський патріарх Варфоломій передав Порошенко послання, в якому взяв на себе ініціативу відновити єдність православних віруючих в Україні з кінцевою метою надати українській церкві автокефалію.

"Визнаючи високу відповідальність першопрестольної Константинопольської Церкви, яка ніколи не переставала і не покорялася перед незаконними і неканонічними ситуаціями, які потрясали природне функціонування православної церкви і в ці відповідальні часи вона взяла на себе ініціативу відновити єдність православних віруючих України з кінцевою метою дарувати української церкви автокефалію",- йдеться в посланні.

Раніше ONLINE.UA публікував цікаві факти про Хрещення Київської Русі князем Володимиром.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?