Хресна хода в Києві: у Авакова зробили обурену заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Хресна хода в Києві: у Авакова зробили обурену заяву

Хресна хода в Києві: у Авакова зробили обурену заяву

Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Зорян Шкіряк обурений тим, що в деяких ЗМІ поширюється неправдива інформація про кількість учасників хресної ходи Московського патріархату в Києві.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Шкіряка.
"У деяких ЗМІ поширюється неправдива, відверто брехлива інформація про кількість присутніх віруючих УПЦ МП (РПЦ) на вчорашній акції, так званій "хресній ході". Нібито їх було не то 80, не то 100 тисяч. Це фейк! І будь-який адекватний чоловік це розуміє. Крім того, там було досить журналістів, які все бачили на власні очі", - заявив радник міністра.
За його словами, максимальна кількість учасників хресної ходи - не більше 12 тисяч.
"Відповідально і офіційно заявляємо, що максимальна кількість учасників заходу УПЦ МП, які були присутні 27 липня на Володимирській гірці, від 11 до 12 000 громадян на піку. Не більше. Далі, на молебні в Києво-Печерській Лаврі їх перебувало максимум від 4 до 5 тис, враховуючи переміщення людей. Все інше брехня, домисли і відверта маячня, спрямована на посилення інформаційної пропаганди філії ФСБ в Україні - УПЦ МП", - зазначив Шкіряк.
Раніше повідомлялося, що керуючий справами Української православної церкви Московського патріархату митрополит Антоній заявляв, що в хресній ході в Києві 27 липня взяли участь від 80 до 100 тисяч чоловік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?