Хто буде відповідальний за усі провали Авакова - у Зеленського здивували відповіддю
Категорія
Політика
Дата публікації

Хто буде відповідальний за усі провали Авакова - у Зеленського здивували відповіддю

Хто буде відповідальний за усі провали Авакова -  у Зеленського здивували відповіддю
Джерело:  24 канал

5 червня глава МВС Арсен Аваков виступав перед Верховною Радою України із доповіддю про останні скандальні події, які безпосередньо стосуються його та працівників його відомства. Міністр заявив, що зробив висновки та готовий до конкретних дій, щоб подібне не повторилося. Аваков також встиг посваритися із народною обранецею від фракції "Голос", яка закликала його вибачитися перед тим людьми, які постраждали через свавілля поліцейських, однак очільник МВС не захотів цього робити. Він також наголосив, що у відставку не збирається. Тож у Раді підписали відповідну постанову. Нардеп із "Слуги народу" Ігор Василів уже розповів, яку у партії Володимира Зеленського відреагували на виступ Арсена Авакова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Нардеп наголосив, що звіт Авакова не змінив його думку щодо відставки. На його думку, реформа Нацполіції була максимально провалена вже на тому етапі, коли реформували апеляційні комісії, куди ввійшли радники Арсена Авакова.

"Я був членом апеляційної комісії. 90 % людей, яких ми звільняли – відсудились і повернулись на роботу", - розповів Василів.

Народний обранець також додав, що він не голосував ні за перший, ні другий уряд, бо там був Арсен Аваков. Він також підкреслив, що небагато людей із монобільшості підписали постанову ВР про звільнення Авакова.

"Я не вважаю, що він ефективний міністр. Ми взяли на себе відповідальність як монобільшість про призначення Авакова знову і знову на посаду міністра внутрішніх справ. Тому кожен "зашквар" абсолютно лягає на нас і є нашою відповідальністю. Я також несу цю відповідальність", - неочікувано заявив Василів.

Окрім того, він зазначив, що на засіданні фракції питання щодо відставки міністра не виносили. Однак нардепи, які не підтримують відставку Авакова, аргументують свою позицію тим, що немає іншого кандидата.

"Є багато нормальних кадрових офіцерів у МВС. Ми можемо за відкритим конкурсом вибрати нормальну людину й замінити того, хто 6 років уже при владі й очолює МВС", – зазначив Василів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вранці 5 травня під будівлею парламенту  українці зібралися на мітинг  за відставку глави МВС Арсена Авакова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?