Хто найбільше хворіє на COVID-19 в Україні - МОЗ дало відповідь
Категорія
Україна
Дата публікації

Хто найбільше хворіє на COVID-19 в Україні - МОЗ дало відповідь

Хто найбільше хворіє на COVID-19 в Україні - МОЗ дало відповідь
Джерело:  online.ua

Станом на ранок у п'ятницю, 27 березня, на території Україні підтвердили 218 випадків нового коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

За його словами, близько третини усіх хворих припадають на людей зрілого віку:

  • 17% від 18 до 29 років;

  • 30% від 30 до 49 років;

  • 30% від 50 до 56 років;

  • 6% від 65 років.

Таким чином, найбільш ураженою частиною населення є далеко не літні люди, як у багатьох інших країнах. Наприклад, в Італії серед інфікованих найбільше саме пенсіонерів. Це також зумовлює катастрофічну смертність, бо літні люди мають інші захворювання, часто - дуже серйозні та хронічні.

"Це свідчить про те, що старша вікова група прислуховується до порад МОЗ і дотримується карантину. Люди від 18 до 49 років ще зневажливо ставляться до загрозливої ситуації", - зазначив Ляшко.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські фахівці виявили 5 летальних випадків внаслідок нового коронавірусу станом на ранок 27 березня. Окрім того відомо, що 4 людини одужали. За добу зафіксовано 62 нові випадки, однак у країні ще є регіони, де не знайшли жодного хворого на COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?