Хто може стати генпрокурором України - ЗМІ вразили новими даними
Категорія
Україна
Дата публікації

Хто може стати генпрокурором України - ЗМІ вразили новими даними

Хто може стати генпрокурором України - ЗМІ вразили новими даними

На позачерговому засіданні українського парламенту 5 березня народні обранці мають намір голосувати за відставку Руслана Рябошапки з посади генпрокурора. За попередніми даними, його місце може зайняти Ірина Венедіктова, яка наразі є тимчасовою виконувачкою обов'язків голови ДБР. Про це розповідає "УНІАН" з посиланням на свої анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

"Місце генпрокурора Руслана Рябошапки, якого 5 березня планують відправити у відставку, може зайняти Ірина Венедіктова. До слова, наразі Венедіктова очолює Державне бюро розслідувань", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно депутат від "Слуги народу" Сергій Іонушас зізнався, що на засіданні фракції обговорювали його кандидатуру на посаду генпрокурора.

Як відомо, Ірина Венедіктов потрапила у Верховну Раду 9-го скликання за партійним списком політичної сили чинного президента, у якій була під №3. Наприкінці грудня минулого року її несподівано для всіх призначили виконувачкою обов'язків голови Державного бюро розслідувань.

Варто зазначити, що Венедіктова – доктор юридичних наук. У Верховній Раді вона була очільницею правового комітету. Окрім того, 5 років тому політикиня подавала свою кандидатуру на посаду судді Верховного суду України, однак провалила участь в конкурсі. Що важливо розуміти, Венедіктова є арбітркою Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України. Має власну наукову школу, що складається із кандидатів юридичних наук, які під керівництвом Венедіктової захистили дисертації.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генпрокурор Рябошапка різко відповів на звинувачення Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?