Хто опинився під більшою загрозою коронавірусу: в ВООЗ зробили важливе попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Хто опинився під більшою загрозою коронавірусу: в ВООЗ зробили важливе попередження

Хто опинився під більшою загрозою коронавірусу: в ВООЗ зробили важливе попередження
Джерело:  online.ua

Коронавірусна інфекція важче протікає у людей з серцево-судинними та респіраторними захворюваннями, які, зокрема, викликає куріння. У ВООЗ попередили, що через куріння ризики розвитку важких симптомів коронавіруса вище, а відповідно вище і ймовірність смертності від інфекції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр громадського здоров'я МОЗ України.

"За інформацією ВООЗ, люди з серцево-судинними та респіраторними захворюваннями (викликаними, зокрема, курінням) мають високий ризик розвитку важких симптомів COVID-19. Куріння є фактором ризику для будь-якої інфекції нижніх дихальних шляхів, а вірус, який викликає COVID-19 вражає перш за все дихальну систему і часто викликає важке ураження дихальних шляхів", - попередили медики.

До такого висновку прийшли в ВООЗ на підставі дослідження майже 56 тисяч лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом в Китаї. Результати показують, що показник смертності серед пацієнтів з COVID-19 значно вище серед хворих з серцево-судинними захворюваннями, діабетом, гіпертонією, хронічними респіраторними захворюваннями або раком, ніж у тих, хто не мав хронічних захворювань раніше.

У зв'язку з тим, що COVID-19 є недавно виявленою інфекцією, безпосередній зв'язок між курінням і хворобою ще не доведено. Однак, в ВООЗ відзначають очевидність взаємозв'язку між коронавірусом і серцево-судинними захворюваннями, що виникають у всьому світі через куріння.

"Слабку серцево-судинну систему мають хворі COVID-19 з курінням в анамнезі. Це може зробити пацієнтів-курців сприйнятливими до тяжких симптомів, а отже збільшити ймовірність смерті", - підкреслили в ВООЗ.

Нагадаємо, основні симптоми коронавіруса - це підвищена температура тіла, слабкість, кашель і задишка. Ліків і вакцин від інфекції поки що немає у всьому світі. Кращий засіб захисту від коронавіруса на сьогоднішній день - самоізоляція, посилена гігієна рук і дистанція з оточуючими.

Раніше ONLINE.UA публікував список телефонів, куди потрібно дзвонити при появі симптомів коронавіруса. У ньому є телефони гарячої лінії МОЗ, а також номери обласних центрів по боротьбі з коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?