Хто попереджав про коронавірус ще 5 років тому - відео здивувало мережу
Категорія
Світ
Дата публікації

Хто попереджав про коронавірус ще 5 років тому - відео здивувало мережу

Хто попереджав про коронавірус ще 5 років тому - відео здивувало мережу
Джерело:  online.ua

Один із засновників всесвітньо відомої корпорації Microsoft Білл Гейтс ще 5 років тому попереджував усіх, що для людства наймасштабнішою загрозою є віруси, і наразі ми не готові до боротьби з новими епідеміями. Його прогноз прозвучав під час конференції TED ще в березні 2015 року, однак тоді слова легендарного підприємця та винахідника звучали просто як чергова гучна промова, на яку ніхто не звернув особливої уваги, передає ONLINE.UA.

"Якщо щось і здатне знищити більш як 10 млн осіб у найближчі десятиліття, швидше за все, це буде особливо небезпечний вірус, а не війна. Не ракети, а мікроби", - заявив Білл Гейтс.

За його словами, частково причиною цього є те, що людство витрачає шалені гроші на зброю ядерного стримування. При цьому дуже мало коштів виділяється на запобігання епідемій. Білл Гейтс наголосив, що людство не готове до спалаху пандемії.

Він також нагадав, що в 2014 році світ дивом уникнув глобальної епідемії лихоманки Ебола завдяки самовідданим зусиллям тисяч медичних працівників і вдалому збігу обставин. Озираючись назад, ми розуміємо, яких помилок можна було уникнути. Білл Гейтс у своїй промові підкреслив, що настав час втілити в життя всі наші ідеї - від масштабного планування до розробки вакцин і навчання медперсоналу.

"Не варто панікувати... Пора братися за діло", - закликав у 2015 році Білл Гейтся.

Користувачі мережі не приховують, що дане відео їх здивувало.

"Так дивно зараз все це слухати і розуміти, що тоді ми були просто глухі; Білл Гейтс знає набагато більше, ніж говорить; Тепер це здається пророцтвом щодо коронавірусу; Його сім'я активно фінансує розробку вакцини на даний момент, близько 100 млн долл вклал; ех, Білл, чому тебе ніхто не послухав?; 5 років пройшло - нічого не змінилося; я шокований - звідки він це все знав?!", - коментують відео в мережі.

Раніше ONLINE.UA публікував  список телефонів, куди потрібно дзвонити при появі симптомів коронавіруса. У ньому є телефони гарячої лінії МОЗ, а також номери обласних центрів по боротьбі з коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?