Хто постачає зброю терористам в Україні - Аваков зважився на гучне зізнання
Категорія
Україна
Дата публікації

Хто постачає зброю терористам в Україні - Аваков зважився на гучне зізнання

Хто постачає зброю терористам в Україні - Аваков зважився на гучне зізнання
Джерело:  daily.rbc.ua

Після резонансних подій в Україні, пов'язаних з вибухами в Києві і захопленням заручників в Луцьку та Полтаві, в МВС вирішили посилити контроль за незаконним обігом зброї. На даний момент СБУ веде розслідування, звідки луцький терорист і його передбачуваний спільник з Харкова отримували зброю. При цьому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зізнався, що основний канал постачання зброї в мирні міста йде від військовослужбовців і правоохоронців з Донбасу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

"Не відкрию секрет, якщо скажу, що саме військовослужбовці та правоохоронці є дуже часто постачальниками зброї та вибухівки з фронту на мирну територію", - заявив Аваков.

Глава МВС нагадав, що тільки за офіційною статистикою з початку війни на Донбасі було вкрадено і втрачено понад 78 тисяч одиниць різної зброї, яке зараз знаходиться в незаконному обігу. При цьому, за словами Авакова, тільки з початку 2020 року було вилучено близько двох тисяч гранат, 616 "вогнестрілів" і 101 гранатомет. За фактами незаконного обігу зброї відкрито близько 3,5 тисячі кримінальних проваджень.

Міністерство оборони України також визнає факт причетності військових із зони АТО/ООС до торгівлі зброєю. Начальник Військової служби правопорядку Ігор Кріштун повідомив, що тільки в минулому році за такими фактами було розпочато близько 400 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, вранці 21 липня в центрі Луцька озброєний чоловік захопив автобус, в якому перебувало 13 осіб. Близько 22.00 терорист Максим Крівош здався. Коли, де і у кого двічі судимий терорист купив гранати, автомат і револьвер - ні його захист, ні правоохоронці поки сказати не можуть.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ знешкодила банду, яка тероризувала Київ вибухами. Терористи вимагали за "безпеку" і відсутність вибухів пів мільйона доларів США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?